dinsdag 1 januari 2013

2007 - Auto te water Provinciale weg - de Blusboot Jan v/d Heyde III - Grote brand op de H.J.E.Wenckebachweg.

Auto te water Provinciale weg.

Op 19 januari 2007 was er een auto te water geraakt op de Provinciale weg in Amsterdam Zuidoost. De bestuurder kon op eigen gelegenheid de auto verlaten en op het drogen komen. Hij werd eerst door de Brandweer opgevangen in de autospuit en is daarna door het ambulancepersoneel gecontroleerd en meegenomen. Ook de Lifeline 1 kwam bij dit ongeval ter plaatse en duikers van de brandweer hebben voor de zekerheid nog de auto in het water gecontroleerd of er toch nog niet iemand in de auto was achtergebleven. De auto is later door een berger uit het water gehaald.






JAN van der HEYDE III

De blusboot JAN van der HEYDE III wordt sinds 1 januari 2005 bemand door de Vrijwilligers van het korps Landelijk Noord van de Brandweer Amsterdam Amstelland. Op deze video is de "JAN" te zien tijdens een instructie en inspectie tocht over het IJ en door de Amsterdamse grachten in augustus 2007.

Bemanning "JAN" tijdens deze tocht Frans van Zaanen en Frank Vanderbussche.




Grote brand op de  H.J.E.Wenckebachweg.

Op het bedrijventerrein aan de H.J.E.Wenckebachweg in Amsterdam Overamstel heeft in de nacht van zaterdag op zondag 18 november 2007 een grote brand gewoed in een pand van een loodgietersbedrijf.