dinsdag 1 januari 2013

2006 - Start nieuwswebsite SKOEPS - Grote brand in Duivendrecht - Gewonden bij brand op eerste kerstdag.

In oktober 2006 begint Fotopersbureu Skoeps met de website Skoeps.nl waar je als burgerjournalist je zelfgemaakte foto's en video's die enige nieuwswaarde hadden naar toe kon uploaden en die werden binnen een paar minuten op de website gepubliceerd. 


Vanaf dat moment heb ik regelmatig bijdragen in de vorm van foto- en videomateriaal gepubliceerd via SKOEPS. De foto's maar vooral de video's werden in klein formaat op de website geplaatst omdat toen de internet snelheid nog zeer traag was en het uploaden, maar ook het bekijken van zwaardere bestanden op de PC thuis voor de meeste particulieren niet goed mogelijk was. In mei 2008 gaat de website uit de lucht omdat het financieel niet haalbaar is.


Grote brand in Duivendrecht.

Op vrijdag 27 oktober 2006 woed er aan het eind van de middag een grote brand bij een elektrotechnisch bedrijf aan de Molenkade in Duivendrecht.





























Gewonden bij brand op eerste kerstdag.


Zeven bewoners van de Nieuwlandhof in Amsterdam Zuidoost zijn eerste kerstdag van 2006 in het ziekenhuis begonnen omdat er in de vroege ochtend brand ontstond in hun woning. Drie gewonden moesten behandeld worden voor ademshalingsproblemen. Vier anderen vertoonden onderkoelings- verschijnselen door het lange wachten op hulp in de koude buitenlucht.